DO SCHAU HER!

2010.07.11. 16:23

Egy nagyon kicsit szeretnék elkanyarodni Burgenlandtól! Miközben gondolkoztam rajta, hogy milyen nyelvi különlegességet rakjak fel a világhálóra, egyszer csak meghallottam a mestert beszélni! A főnök a steiermarki stájerországi kiejtés egyik amerikai verzióját  mutatja be nekünk.

Achtung! Gefährlich!

 

 

Azt hiszem a nyelvi különbségek ecsetelésétől ebben az esetben el lehet tekinteni :) Sajnos valószínű, hogy nem halljuk többet "németűl" nyilatkozni, amivel kevesebb lesz a német-osztrák-angol nyelvi kultúra, ugyanis összeveszett a gráci önkormányzattal. Ő adta a városi stadion nevét egészen 2005-ig, amikor is nem hagyott jóvá egy kegyelmet és kivégzést hajtottak végre emiatt. Már épp az átnevezésen gondolkodtak, amikor is a terminátor elvette a várostól az össze névhasználati jogot. Azóta nem is hallottam, hogy erre járt volna.

VISSZA A FŐOLDALRA

A bejegyzés trackback címe:

https://burgenland.blog.hu/api/trackback/id/tr742144709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása