da Bundeshaa

2010.07.07. 14:39

Aki már járt Burgenlandban, biztos látott már utcán felfegyverkezve bandukoló kiskatonákat és tette fel magának a kérdést, hogy ez miért jó nekik. A kérdés jogos, de a válasz nem egyszerű. Kiskatonák alapvetően azért láthatóak, mert minden férfinak kötelező a sorszolgálat. Ezt azért nem tudják megszüntetni, mert Ausztria nem a NATO tagja, így ha megtámadnák az országot, akkor magukat kellene megvédeniük, ami őszíntén nem túl bíztató. De hogy miért botorkálnak kis burgesz falvakban?

Ez egy politikai döntés volt, ami a schengeni határnyitás után hoztak meg. Az itt állomásoztatott katonák feladata, hogy feltartóztassák az illegális bevándorlók tömegét, illetve, hogy megakadályozzák az általuk elkövetett bűncselekményeket.

Ettől a ténytől a magyarok álltalában meg szoktak sértődni. A véleményem szerint a sértődöttségnek sosincs értelme, de ebben az esetben egyértelműen az a véleményem, hogy inkább magukkal babrálnak ki és semmiképp sem velünk.

1. Megállíthatnak elbeszélgetni, de amint azt mondod, hogy sietsz és van nálad személyi, már nincs is joguk feltartoztatni. De én még senkitől sem hallottam, hogy egy kiskatona valakitől is elkérte volna a személyiét aki magyarul beszélt.

2. Mivel alapvetően ugye kivételesen nem mi lennénk a fő célpont, hanem sokkal inkább az illegális betolakodók, akik bűncselekményekből óhajtják fenntartani magukat. Habár ebben a 90-es évek elején verhetetlenek voltunk, azóta az osztrákok inkább más keleti népektől félnek. 

3. A 800 katona burgenlandi állomásoztatása éves szinten 12,5 Millió Euróba kerül. A tavalyi évben 7 (!) személyt kaptak el, ami csupán 1,4 Millió Euró letartóztatásonként. Ha ez így nekik megéri, ugyan ki vitatkozna velük :)

Szóval ne idegeskedjék szerintem senki emiatt, találtak már ki érthetetlenebb dolgokat is, majd még gyűjtök ilyeneket :) és egy pillanatig se higyjétek, hogy könnyű a katonák élete, do schau her: 

VISSZA A FŐOLDALRA

A bejegyzés trackback címe:

https://burgenland.blog.hu/api/trackback/id/tr972136054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása